BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 30 April 2011

♥ Penunggu Istana ♥

Penunggu Istana .
aku kenal kan dulu 'pelakon' cite nieh
MUS , SARAH , FIRA , YAYA dan AMAR .
Mus dgan Fira yg kene bunuh uh
memang kejam jugak lah
tapi tuh lah kot akibat maen2 dgan hukum alam .

cite nieh memang best dan seram
first masuk tgok intro cite nieh bosan giler
rase cm membazir jea
tapi time dah sampai half cite nieh
perghh
mcam2 terjadi
sumpah seram .


kawan aku duduk sebelah
pasceroh tutup mata
aku ade jugak lahh tutup mate
tapi skejap jea lahh .
hee

time ending die paling seram uhh .
dua org kene bunuh oleh kawan dieorg sendiri.
Amar kene rasuk pastu bunuh Mus dan Fira .
sampai sekarang Amar masih hilang .


Mus .
Ketua kumpulan pengkaji nieh .
seorang yg suka cakap besar .
suke maen dgan barang2 yg ade dalam istana uh .
kene bunuh dgan kerusi yang die sendiri maen tibe first masuk istana uhh .
die juga yang langgar pantang larang uncle seekers .
die gune darah h**d untuk panggil bende uh .


Fira .
seorang yg suke kuat pegangan agama .
tapi suka bangga dgan ibadat yang die buad .
die orang kedua yang kene bunuh oleh Amar .

reason cite nieh best
  • hantu die real , serius cakap .
  • rakaman yang real .
  • seram giler lahh .
sape yang belom tgok cite nieh .
pergi lah tgok eah .
HAHA
naek bulu roma aku .
tulis pasal bende niehh .
hee

Tuesday, 26 April 2011

nothing to say .

The End..

ape korang rase kalau
semalam baru sebulan kapel ,
but tetibe jea mintak putus ,
huh

sedih giler rase .
tapi na buad mcm mane kann .
kene lah hormat keputusan die .


  • terkongkong
  • result exam merosot
sebab die mintak putus
selama nieh aku tnye .
aku nieh kawal sngt kea.?
die jawab tak .
selama nieh aku swuh die study ,
die study ke mcg laki laen .?

lantak kau lah ,
selama nieh aku sayang kau .
tapi nieh kau buad dekat aku ,

nothing more to say .
:(





Monday, 25 April 2011

hmm ..

♥Satu Bulan..

ape yang dah satu bulan nye .?
haha .
aku kapel gan die

tapi , lately nieh ,
aku mcam kurang ehhem gan die ,
mcg pon tidak ,col pon tidak ..

sumpah aku cakap .

rindu giler lahh na mcg gan die .
na call die , die pulak yg tak bagi .
so aku kene lah hormat d
ie kann ! .
cakap faham satu sama laen , ♥

okay , tuhh je na update blog ,
nieh pon demam lagi ,
tapi sebab teringat kat die ,
terus lahh update blog nieh .

i love u .
♥♥♥


Friday, 22 April 2011

lega giler ....

Sumpah lega giler rase sebab dah habis exam april .
AHAHA ,
tapi yang pasti keputusan exam memang teruk lahh ,
2 G memang dalam tangan lahh dah ,
fizik gan add math ade 3 org jea LULUS ,
aku antara yang Gagal lah . takkan lulus punye lah .
Tapi Alhamdulillah lah , sebab exam kali nieh aku tak banyak meniru ,
berbanding dgan exam yang lepas ...

Sunday, 17 April 2011

Kasih Sayang ... ♥

Ralat gilerr rase time aku mcg
kau cakap kau sibuk studyy kan
aku tahu lahh kau exam mggu depan
aku pon exam jugak
aku sanggup pergi top up kedit
demi na mcg gan kau
tapi aku mcg kau
kau cakap kau sibuk kan
takkan takde mase untok aku langsung .?
2-3 minit pon cukup lahh

sumpah , aku rindu giler kat kau
aku na call kau
kau tak bagi
aku na mcg pon kau tak bagi jugak kea .?
aku mcm takde GF jea
takde langsung kau ambil berat pasal aku .

esok dah masuk 3 mggu kite kapel .
hope kite dapa baek semula cm dulu .
♥♥♥

♥♥♥

Saturday, 16 April 2011

Kisah semalam .

Semalam aku keluar rumah pukol 8 .
then aku pusing dulu bukit rangin dgan sg isap .
aku pon lepak lahh kedai Eddy dalam pukol 9
giler sumbat lepak kedai uhh
tapi mujur tgok cite hantu cine
name jea cite hantu tapi kelakor gileerr
lepak kat kedai uhh sampai lahh pukol 11

then , aku pon balik lahh rumah
intro punye panjang tapi kat sini cite tuhh baru stat
aku masuk lahh rumah kann
sorang2
mak gan ayah aku pergi mane entah
aku pon ambil lahh lappy
on FB depan tv
sbb malas na on com sbb bilik com dekat dapur
HAHAHA
lepas aku on je lappy
okayy lagi lah
time aku na tukar chanel tv uhh
terkejut aku
aku dgar SUARE perempuan menjerit
Suare tuhh slow jea tapi mendalam lahh aku dgar uh
aku buad bodoh jea tapi dalam hati takot giler niehh
aku bace lahh someting .

Alhamdulillah , mende uhh hilang mcm tuh jea
tapi belom berakhir lagi
akuu rase cm ade orang perhatikan jea
dah lahh time tuhh pukol 12 tgh malam
tinggal pulak sorang kat rumah


then , dalam pukol 1 baru lahh mak aku balik .
sumpah lega giler lahh rase ,
mujur lahh bende yang tak baek tak berlaku .


Friday, 15 April 2011

MAKNA

Assalamualaikum .

tetibe jea aku na cite pasal MAKNA
Majlis Kanser Nasional
sejak aku jadi sukarelawan MAKNA nieh
aku rase mcm aku lebih hargai hidup nieh
aku dah jumpe macam
2 kerenah orang sejak aku join MAKNA
ade orang yang bersyukur
ade juga orang yang tak reti bersyukur



nieh pic tahun lepas
time nieh aku dan kawan aku yang laen pergi KL
kiteorg dpat perhargaan daripada MAKNA
Alhamdulillah , kiteorg pon tak sangke dapat mcm nieh
padahal kiteorg nieh budak baru lagi dalam MAKNA nieh

Lastly , aku na ucap terima kasih kepada Ketua Sukarelawan MAKNA Pahang
Kak Ayu Tinie
sebab sudi ajar kiteorg jadi Sukarelawan
dan tak lupe jugak kat Mama Gie
Mama Gie nieh Ko-ordinator MAKNA
yang aku anggap mcm mak angkat aku
sebab sudi ajar kiteorg jadi Sukarelawan dan lebih menghargai hidup ini

Saya sayang awak .

first nak ucapkan terima kasih kat F .
aku rase hubungan kite sekarang lebih baik dari dulu .
nieh masuk 3 mnggu dahh kite couple .
aku hope sangat hubungan kite kekal ea .
sumpah aku sayang kau sngt2 .

♥ F





♥ Kisah cinta ♥


Sebelum kahwin .
si perempuan terlanggar batu
si laki berkata bodoh punye batu , kesian awek aku .

selepas kahwin .
si perempuan terlanggar batu .
si laki berkata bodoh punye isteri , pergi langgar batu tuh kenape .

HAHAHAHHAHAHA


Thursday, 14 April 2011

Aku Nak Niehh , ♥


assalamualaikum .

♥FIXIE BIKE ♥,
sumpah aku nak giler bende uhh
tapi kekurangan modal menyebabkan impian aku terbantut
aku puas dah mintak dgan ibu
tapi die ckp nanty dulu
pas ceroh nanty dulu
dan sekarang aku hanya mampu tnggu dan lihat
ape hadiah yang ibu aku na bagi

hope2 lahh die terbuka hati na bagi fixie
HAHA

Wednesday, 13 April 2011

Apa Gune KAWAN



KAWAN .?
♥♥♥♥♥
ape gune kawan hah .?
betol lahh cakap orang .
kawan masa senang memang senang na cari
tapi

kawan masa kite susah memang susah untuk dicari
tapi
memang aku bersyukur sangat ade kawan mcm korang .
especially ......
tengs sebab sudi kawan dengan aku selama ini .



aku sayang kau lah .
tapi kau buad taktahu jea kan kan ,
aku paham kau macam mane,
tapi kau kene lah paham aku jugak .
dah masuk 2 minggu lebih kite couple .
tapi aku rase kite mcm biase jea ..
hope sangat kau boleh paham aku ea .


budak baru . :-)

Assalamuaikum , sejak bile aku ade blog nieh ea .?
HAHA ,
okayy lah ... lantak lahh , aku perkenalkan diri dulu ,
aku Nazirul Afiq ,
seorang budak mentah yang berumur 16 tahun ,
bersekolahh di SMT Kuantan .